Juustopallot ja cocktailpiirakat

10 hengelle

Juustopallot ja cocktailpiirakat

Kuva: Arto Vuohelainen

Teksti: Midi Vuorela

Me-lehti: 05/2010

Ainekset

200 g raejuustoa
200 g mustaleimaemmentalia
200 g sulatejuustoa
¾ tl rouhittua mustapippuria
½ ruukkua tuoretta rakuunaa

Piirakat:
15–20 kpl cocktailpiirakoita (ruis), pakaste
30 g voita
½ dl vettä

Valmistusohje

Valuta raejuusto ja raasta emmental ohueksi. Sekoita sulatejuusto, raejuusto, noin puolet emmentalraasteesta ja mustapippuri. Silppua rakuunan lehdet työlaudalla ja sekoita loput emmentalraasteesta rakuunasilppuun. Lusikoi muutama juustoseospallero kerrallaan juustoraaste-rakuunaseoksen päälle, pyörittele palloiksi ja pane jääkaappiin.

Paista cocktailpiirakat pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele paistetut piirakat kattilassa kiehautetulla voi-vesiseoksella ja peitä ne leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä. Tarjoa juustopallojen kanssa.