lk_img_kaupat_sw_tarina_selvaa_saastoaLaatikkokaupasta maan laajimmaksi lähikauppaketjuksi

Siwa on Suomen ensimmäinen oikea kauppaketju. Ensimmäiset kolme Siwaa perustettiin 1981 Jyväskylään saksalaisten laatikkomyymälöiden mallin mukaisesti. Vuoden päästä ensimmäisen Siwan avaamisesta kokeilua päätettiin laajentaa ja vuosina 1984-86 Siwojen määrä kasvoi 35:sta 315 kauppaan.

Nimi tulee sanasta sinivalkoinen, mikä viittaa ketjun kotimaisuuden lisäksi myös alkuaikojen kauppojen värimaailmaan.

Aluksi “ostajan pikatukuissa” oli itsepalvelu ja suuret tuote-erät myytiin suoraan kuljetuspakkauksista. Rajoitetussa valikoimassa korostuivat teolliset tuotteet, eivät niinkään tuoretuotteet.

Laatikkokaupoista on tullut vuosien saatossa luotettavia ruokakauppoja, joiden valikoima on muuttunut huomattavasti alkuajoista. Nykyään tuoretuotteet ja perusruoanlaiton tarpeet ovat keskeinen osa valikoimaa. Myös monipuoliset lähipalvelut, joihin kuuluu esimerkiksi Matkahuollon pakettipalvelu, kuuluvat erottamattomasti Siwan palveluihin.lk_img_kaupat_suutarila_300

Viime vuosina Siwat ovat muuttuneet entistä tuoreemmiksi ja raikkaammiksi, kun kymmeniä uuden ajan Siwoja on remontoitu ja täysin uusia avattu on ympäri Suomen.

Tällä hetkellä Siwoja on 483. Myymälöiden perustana on ruokakaupan luotettava perusvalikoima ja mutkaton tunnelma.